Allt för din katt

Det finns många hushåll som skaffar katt idag för att exempelvis känna sig mindre ensam. När det väl är dags att välja katt och köpa tillbehör kan du behöva lite råd och tips. Valen kan känna svåra och därför beskriver vi nedan några saker som kan vara viktigt att tänka på vid inflyttningen.

Innan du köper katt

Vid beslutet om att skaffa katt bör du se över om du har en kattvänlig miljö. Viktigt att kontrollera är säkerheter. Att ha en katt är lite som att ha en bebis. Säkerställ därför att det inte finns sladdar eller annat som katten kan skada sig av. Andra mindre praktiska saker att fundera över är vilken ras du tänkt köpa. Idag finns det massvis av raser och skulle det blir ett för svårt val finns också bondkatter.

När katten flyttar in

Vid inflyttningen bör du se till att katten har tillgång till toalett, leksaker och en trygg plats att vara för sig själv. För kattens toalett behövs bland annat kattsand, kattlåda och spade. Här kan du handla kattsand online. Viktigt är även att ordna en kattförsäkring så att du har ett skydd om något skulle hända. Det kan exempelvis vara om den blir sjuk eller skadar sig allvarligt.